Paul Gauguin

Du kanske är konstintresserad och alltid undrat vem Paul Gauguin egentligen är? Innan skulle vi vilja redogöra för franska konstnärer. Frankrike, ett land med känd gastronomi, mode och kultur. Frankrike har alltid varit konstintressenternas paradis. Paris är en av världens främsta konsthuvudstäder och en förlängd arm för den kreativa avantgarde, och är än idag ett centrum för den globala samtida scenenen. Franska konstnärer arbetar i en mängd olika medier och stilar och har alltid varit i framkant när det gäller banbrytande metoder och har ständigt bidragit till konsthistorien. Med över 10 000 museer erbjuder landet en uppslukande konstupplevelse för alla konstentusiaster där ute.

Du känner säkert till Musée du Louvre, Centre Pompidou, Musée d’Art Moderne eller Musée d’Orsay, men flera Paris mindre stadsdelar omges också med oberoende nya och etablerade gallerier och ideella konstcenter i en skala som inte har sett sedan staden var den globala kulturhuvudstaden före andra världskriget.

Vi kanske bara ska nämna några, som Modus Art Gallery, Galerie Openspace, La Maréchalerie, Galerie Xippas, La Maison Rouge, Galerie Mathgoth, bland många andra. Det finns en hel ”armé” av älskvärda konstnärer som arbetar i Frankrike idag, som alla har byggt sitt rykte och konststil sitt eget vis. Och politiskt sätt då officiell politik gentemot gatukonst löpande förändras till det bättre har Paris återuppstått som Mecka för denna konststil de senaste åren.

Pauls konststil och liv

Den franska konstnären Paul Gauguins djärva färger, överdrivna kroppsförhållanden och skarpa kontraster hjälpte honom att uppnå bred framgång i slutet av 1800-talet. Den franska postimpressionistkonstnären Paul Gauguin var en viktig figur i symbolistkonströrelsen i början av 1900-talet. Hans användning av djärva färger, överdrivna kroppsförhållanden och skarpa kontraster i hans målningar skiljer honom från sina samtida konstnärer och hjälpte till att bana väg för en ny Primitivisms konströrelse. Gauguin sökte ofta exotiska miljöer och tillbringade tid att bo och måla i Tahiti.

Pauls konststil och liv

Den berömda franska konstnären Paul Gauguin, föddes i Paris den 7 juni 1848, skapade sin egen unika målningstil, men skapade även sin egen väg genom livet. Känd för djärva färger, förenklade former och starka linjer. Han hade ingen konstformell utbildning. Gauguin följde istället sin egen vision och övergav både sin familj och andra konstnärliga konventioner.

Gauguin föddes i Paris, men hans familj flyttade till Peru när han var ett litet barn. Hans journalistfader dog på resan till Sydamerika. Som småningom när han återvände till Frankrike, tog han ledigt och reste runt ut i havet. Han var också med i den franska marinen en tid och arbetade sedan som aktiemäklare. 1873 gifte han sig med en dansk kvinna som hette Mette Gad. Paret fick så småningom fem barn tillsammans.

Gauguin började måla på fritiden, men blev snabbt seriös i sin hobby. Ett av hans verk accepterades i ”Salongen från 1876”, en viktig konstshow i Paris. Gauguin träffade konstnären Camille Pissarro under denna tid, och hans arbete väckte stort intresse av impressionisterna. Impressionisterna var en grupp revolutionära konstnärer som utmanade traditionella metoder och ämnen och hade till stor del avvisats av den franska konstverksamheten. Gauguin blev inbjuden att visa på gruppens fjärde utställning 1879, och hans verk dök upp bland verk av Pissarro, Edgar Degas, Claude Monet och andra konstnärliga storheter. Därefter växte intresset för hans konst snabbare än tidigare. Det var allt om Gauguin för denna gång.

Comments are closed.